Kako oživiti posušene injekcijske peresa

Kazalo:

Anonim

Ali uporabljate kemični svinčnik, gel ali nalivna peresa, je verjetno, da ste imeli suho črnilo. Črnilo s pisalom se lahko izsuši zaradi neustreznih tehnik zapiranja in shranjevanja, redke uporabe ali starosti. Medtem ko je premetavanje pero v smeti je vedno možnost s cenejšimi kemični svinčnik in gel peresa, lahko prihranite dragocen denar z oživitvijo črnila.

Postavke, ki jih boste potrebovali

  • Stack papirja

  • Topla voda

S peresom na vrhu svežnja petih ali šestih listov papirja naredite krožne vzorce. Ta sveženj papirja zagotavlja mehkejšo površino za pisanje, ki bo, upajmo, odstranila malo posušenega črnila na konici peresa. Z uporabo krogov v nasprotju z ravnimi črtami nagnete konico peresa, da se obrne, s čimer olajšate vse delce suhega črnila.

Na konico peresa potrgnite dlan. Ker je površina vaše roke mehkejša od papirja, se lahko posušeno črnilo na konici peresa lažje premakne. Ne pozabite si umiti roke takoj po pisanju.

Peresnik segrejte tako, da ga držite pod toplo vodo. Spremenite položaj injekcijskega peresnika tako, da voda ogreje celotno pero.

Nasveti

  • Črnilo lahko preprečite, da se posuši, tako da zaprite peresnik, ko ga ne uporabljate, in shranite peresnik tako, da je obrnjen navzdol.